Het assortiment Spaanplaat bestaat uit:

  • Spaanplaat V313
  • SpanO-SB4
  • SpanO-SB7
  • Durélis/Populair®

Durélis/Populair®

Tand en groef watervaste Durélis/Populair® is geschikt voor het leggen van structurele en niet-structurele vloeren, zelfs in vochtige omstandigheden. De panelen kunnen ook in verticale toepassingen gebruikt worden.

Beschrijving Durélis/Populair®

Hoge densiteitsspaanplaat met bijzonder, schuin tandprofiel, op twee of vier zijden. Het tandprofiel verzekert een hoge stabiliteit en een gemakkelijke installatie en maakt het mogelijk de panelen blind te vernagelen of te vijzen.

De Durélis/Populair® Floor bezit een hoge stijfheid en een hard, ongeschuurd oppervlak. Hierdoor verkrijgt de Durélis/Populair® Floor een grote impactweerstand. De harde, sterk gesloten oppervlakte maakt de reiniging van de vloer uiterst gemakkelijk.

De Durélis/Populair® Floor wordt met een melaminelijm geproduceerd waardoor de plaat zelfs in sterk vochtige omstandigheden zijn basissterkte kan behouden en tevens zwelling en lineaire uitzetting kan beperken.

Gebruik van Durélis/Populair® spaanplaat

De plaat kan in serviceklasse 1 of 2 toegepast worden (beperkingen in temperatuur en omringende luchtvochtigheid) en kan enkel gebruikt worden in de biologische risicoklassen 1 en 2 van EN 335-3 (zie productfiche plaattypes). Voor niet-structurele toepassingen kan een WR TG4 gekozen worden.

De platen moeten tijdens en zeker na de installatie zo goed mogelijk beschermd worden tegen elk direct contact met water. Stapeling moet vlak gebeuren, op een palet of met een voldoende aantal dwarsbalken. Platen worden niet rechtop gestockeerd, tenzij grondcontact kan vermeden worden. Stapeling op de tand moet vermeden worden.

Onder invloed van veranderende vochtomstandigheden zal de plaat uitzetten of krimpen, waardoor steeds uitzettingsruimte moet voorzien worden. Gebruik geschikte werktuigen om te zagen, frezen en boren.

De keuze van het vloertype wordt bepaald door de vereiste draagkracht en de te verwachten omstandigheden (serviceklasse). De tand en groef panelen zijn geschikt om met vloerbekleding bedekt te worden. Om een goede vloerstabiliteit en vlakheid te garanderen zijn de volgende handelingen aan te bevelen : balkafstand en plaattype op elkaar afstemmen, platen in verband leggen, korte zijde dwars op de dwarsbalk leggen, PVAc-lijm in groef aanbrengen, kleine openingen opstoppen, vloer schuren en egaliseren voor het plaatsen van vloerbekleding.

De omtrek van de vloer en de gezaagde zijden moeten ondersteund worden door dwarsbalken. Let erop dat de panelen minimum 18 mm ondersteund worden. Bij sommige vloeren kan vocht lekken uit het hout of beton. Vermijd dit door een dampscherm te plaatsen.

Voor meer informatie verbinden wij u door naar de website van de producent van Durélis/Populair®.

Uitgelichte projecten

BAM: Zorgcomplex De Schiphorst

bam-zorgcomplex-de-schiphorst

Kengo Kuma: Bibliotheek in Sydney

Bibliotheek_Sydney_project_Koningsblaauw_Houthandel