Ons aanbod in Loofhout

Diverse soorten loofhout kunnen wij uit voorraad leveren. Daarnaast kan het loofhout gezaagd, geschaafd of zelfs gefreesd of gelijmd worden. Hieronder een overzicht van ons houtassortiment van loofhout:

Abachi

Lichte, gemakkelijk te bewerken houtsoort als er geen eisen aan duurzaamheid of sterkte worden gesteld.

Abachi laat zich zowel met handgereedschap als met machinaal gereedschap gemakkelijk bewerken. Het gereedschap dient echter zeer scherp te zijn om een glad oppervlak te krijgen.

Bangkirai

Bangkirai met zijn goede mechanische eigenschappen en duurzaamheid is een uitgesproken houtsoort voor toepassingen buiten, in zware constructies, bruggen, brugdekken en brugleuningen, geluidswallen, sluizen en andere waterwerken in zoet water zoals damwanden, steigers enz. Ondanks de grote hardheid is bangkirai vrij goed af te korten, te zagen en te schaven.

Beuken

Beuken kan, zowel met handgereedschap als machinaal, goed worden bewerkt. Doordat beukenhout zich prima laat buigen, zonder stuik, is het een van de meest geschikte houtsoorten voor gebogen werk, randen en leuningen. Samengeperst beuken wordt gebruikt voor weefspoelen, tandwielen, slaglatten, kogelvrije en inbraakvrije deuren, industriële glijbanen, speciale vloeren enz.

Cederhout / Cedrela

Cedrela is zeer gemakkelijk te bewerken. Door zijn goede eigenschappen is cederhout voor lichte binnen- en buitenconstructies te gebruiken. Cedrelahout is een zachte houtsoort en daarom bijvoorbeeld in Zuid-Amerika veel gebruikt voor kozijnen, deuren en houtsnijwerk.

Amerikaans Eiken rood

Amerikaans rood eiken is, zowel met de hand als machinaal, vrij goed te bewerken. Het rode eikenhout is goed te draaien en te frezen. Na stomen is het ook goed tot fineer te schillen of te snijden. Amerikaans rood eikenhout wordt vooral gebruikt voor betimmering, fineren en trappen.

Amerikaans Eiken wit

Amerikaans wit eiken laat zich, zowel met handgereedschap als met machinaal gereedschap, vrij goed verwerken. Het witte eikenhout wordt veel gebruikt bij het maken van vloeren, traptreden, trapleuningen én constructiehout.

Europees Eiken

Eiken laat zich gemakkelijk, zowel met machines als met de hand, bewerken, draaien en frezen. Bij het schaven van eiken wordt een gereduceerde spaanhoek aanbevolen om een glad oppervlak te verkrijgen. Europees eiken wordt vrijwel overal toegepast. Wij gebruiken het vooral voor kozijnen, deuren en als constructiehout.

Esdoornhout

Esdoorn is, zowel met de hand als machinaal, gemakkelijk te bewerken. Esdoornhout wordt veelal tot panelen verwerkte fineer, in het bijzonder met fraaie tekening zoals geappeld, gemoest, gebloemd en gegolfd, en dit komt in de betimmeringen tot zijn recht.

Essenhout

Essenhout is goed bewerkbaar. Blank en mild essen is geschikt voor betimmeringen en meubelen en voor parketvloeren. Pools en Slavonisch essen wordt, in verband met de regelmatiger groei, voor meubelen en betimmeringen gebruikt. Het is wat brosser.

Irokohout

Iroko is, zowel met de hand als machinaal, goed te bewerken. Eenmaal bewerkt en goed droog blijft iroko zeer stabiel. Het hout is geschikt voor zeer veel doeleinden, zoals: kozijnen, ramen, deuren, gevelbetimmeringen, parketvloeren, binnenbetimmeringen en trappen. Van iroko kan ook fineer worden gesneden en geschild.

Jatoba

Jatoba hout is vrij gemakkelijk te bewerken en mooi glad af te werken. Jatoba wordt veel gebruikt voor binnen- en buitenwerk zoals kozijnen, ramen, puien, trappen, deuren, betimmeringen, parket- en brede plankenvloeren en als constructiehout.

Meranti

Rode meranti is, zowel met handgereedschap als met machines, goed te bewerken. Meranti wordt gebruik in binnen- en buitentimmerwerk: kozijnen, ramen, deuren, betimmeringen, plinten, trappenhuizen, traptreden enz. Het fineer wordt op grote schaal gebruikt voor de fabricage van triplex.

Meer informatie »

Merbau

Merbau is zowel met handgereedschap als machinaal goed tot matig moeilijk bewerkbaar. Merbauhout is sterk en duurzaam en derhalve geschikt als constructiehout voor zowel binnen- als buitenwerk.