Het assortiment MDF bestaat uit:

  • MDF E1
  • MDF V313

Lichte MDF

Lichte MDF van hoge kwaliteit voor gebruik in droge omstandigheden en in het bijzonder voor interieurinrichting en meubelproductie.

Beschrijving van MDF

Lage densiteit-MDF met harde en glad geschuurde, fijne oppervlakte. Geschikt voor industriële verwerking naar binnenhuisinrichting en meubelproductie toe. Kan veredeld worden met papier, melamine, laminaat of lak. Fibrabel® bestaat voor 100% uit naaldhout en heeft geen grove vezels in de oppervlakte. De plaat is zeer goed freesbaar en heeft een lage formaldehyde-emissie (E1 klasse).

Gebruik van MDF

De plaat dient in serviceklasse 1 toegepast te worden (beperkingen in temperatuur en omringende luchtvochtigheid) en kan enkel gebruikt worden in de biologische risicoklasse 1 van EN 335-3. De platen moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water.

Stapeling moet vlak gebeuren, op een palet of met een voldoende aantal dwarsbalken. Platen worden niet rechtop gestockeerd, tenzij grondcontact kan vermeden worden. Onder invloed van veranderende vochtomstandigheden zal de plaat uitzetten of krimpen. Gebruik geschikte werktuigen om te zagen, frezen en boren.

Afmetingen en stockprogramma van MDF

Dikte: 8 tot 38 mm. Max. breedte en lengte: 244 – 255 tot 630 cm lengte. Spanolux heeft hoge capaciteitszagen waardoor alle zaagafmetingen mogelijk zijn. In principe zijn alle diktes en lengtes/breedtes binnen de persmogelijkheden beschikbaar.

Uitgelichte projecten

Kengo Kuma: Bibliotheek in Sydney

Bibliotheek_Sydney_Houthandel_Koningsblaauw

BAM: Zorgcomplex De Schiphorst

bam-zorgcomplex-de-schiphorst