KoningsBlaauw levert een groot gedeelte van het hout aan de houtskeletbouw. Naast de standaard SLS kunnen ook de muurplaten, codes, sierlijsten boeidelen en gootklossen geleverd worden.

Skeletbouw

Skeletbouw wordt toegepast zodat de muren geen dragende functie meer hebben. Zo’n skelet bestaat uit liggers en kolommen. Het geraamte draagt (in tegenstelling tot stapelbouw) het gewicht van het gebouw. De zwaarte of de naar beneden gerichte krachten worden als het ware gebundeld en komen op de kolommen van het skelet “terecht”. Enkele voordelen van het gebruik van skeletbouw is:

  1. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk (hout is een vernieuwbare grondstof);
  2. Snelle bouwtijd. Een woning met een houtskeletbouw kan in 2 tot 3 maanden gereed zijn;
  3. Houtskeletbouw heeft weinig tot geen last van bouwvocht;
  4. Er drukt minder gewicht op de fundering en in sommige gevallen kan de fundering daarom lichter uitgevoerd worden (kosten besparen);
  5. Houtskeletbouw bevordert het wooncomfort, omdat de wanden en daken gevuld zijn met isolatie (lage energiekosten).

Uitgelichte projecten

Naaldhout

houthandel-assortiment

Naast Vurenhout kunnen wij Grenen, Lariks, Douglas, Oregon en diverse andere soorten naaldhout leveren. Daarnaast kunnen wij ook constructiehout leveren met sterkteklasse C18 of C24. Dit kan zowel ruw als geschaafd bewerkt worden.

Loofhout

houthandel-assortiment-loofhout

Diverse soorten loofhout kunnen wij uit voorraad leveren. Indien gewenst kunnen hier diverse bewerkingen aangebracht worden in onze uitgebreide machinaal station. Het loofhout kan gezaagd, geschaafd of zelfs gefreesd of gelijmd worden.